torstai 28. helmikuuta 2008

Linjat kuntoon

Emäntä on päättänyt aloittaa mun linjoista huoletimisen, vissiin kuullut liikaa kommentteja mun linjoista tai lähinnä mun luista joska paistaa kyljistä ja selästä. Ruokaa tarjotaan jos jonkin laisessa muodossa, tänää yritin emännän mieliksi syödä vähän, kun se niin nätisti istui lattialla syöttämässä mua lusikalla. Tälläviikolla on tottisteltu jo kahtena päivänä ryhmässä ja kotonakin on otettu tehotreeniä että makkaroita ja lihapullia sekä muutamia nappuloita palkkiona oon kyllä syönyt, vissiin se ei ihan riitä.

Mulle on tarjottu mahaa, kalkkunaa, hirveä, yrjölänpuuroa, sianlihaa, nappuloita, raejuustoa, piimää, öljyä, nappuloita, maksaa, sydäntä, makkaraa, lihapullia, possunkorvaa... Nappulat on kyllä ehdoton suosikki.

9 kommenttia:

Lotta K kirjoitti...

Hormonit pitää urokset helposti linjoissa (tai solakoina), mut ei kai se niin vakavaa oo...

Muusan linjoista sen sijaan on ruvettu pitämään huolta ihan toiseen suuntaan. Varsinkin nyt juoksun jälkeen ruoka maistuu ja koirani muistuttaa enemmän pötkylää kuin linjakasta sporttibeibeä :)

Lotta K kirjoitti...

Ai niin paljonkos Miki muuten nykyään painaa?

Muusa painaa 14,5 kg.

Weera kirjoitti...

Jännä että Mikin herkkua on niinkin "arkiruoka" kuin nappulat. Meillä toisinpäin.. Liha ja muu "aito ja alkuperäinen" on kova sana ja nappuloita syödään kun muuta ei saada.

Mitä nappulaa syötät? Ja kuinka paljon teollista ruokaa verrattuna lihaan? Ihan silkasta mielenkiinnosta kyselen.

Mirka kirjoitti...

Meillä Irkku on myös nykyään huono syömään. Roni syö Barffia ja aika paljon annan Irkullekin sitä ja kaikki tuore ja raaka meneekin, mutta nappulat syödään vain ja ainoastaan siksi ettei Roni niitä saa. :D

Lousku kirjoitti...

Ei niinkään määrä vaan se laatu...eli Mikille sit vaan porsaankylkeä ja runsasenergistä laatunappulaa kuppiin. Jos koira saa ruuasta kaiken tarvittavan (ei puutostiloja), laihuus ei ole haitallista. Pysyvästi hoikan koiran painosta ei kannata stressata, jos se pysyy tasaisesti samoissa lukemissa. Äkillinen laihtuminen onkin sitten toinen jutttu. Miki syökööt sen verran kuin jaksaa, ei koira itseään nälkään tapa. Toiset vaan on luonnostaan hoikempia kuin toiset. ;)

Ps. Miskakin oli ennen kastrointia nirso ja hoikka (n. 52cm/18kg), mut ei siitä mitään haittaa ollut eläinlääkärinkään mielestä.

Mirka kirjoitti...

Ronikin oli miltei kaksivuotiaaksi saakka sellainen rimpula, että huh huh. On siis aina kyllä syönyt hyvin, mutta kulutti kaiken tehokkaasti. Kyllä se Mikikin iän myötä varmasti rotevoituu. Se on kuitenkin ihan penska vielä. :)

Sanna kirjoitti...

Meillä varmaan hormoonit hyrrää, nyt on taas maistunut ruoka, ainakin nappulat. Meillä syödään Nutron adulta kanariisiä, muistaakseni, koska siinä enemmän rasvaa kuin lammasriisissä. Oon ostanut myös Nutron holisticia, mutta sitä en oo vielä kokeillu.
Mietin aktiivisen koiran ruokaa, mutta en uskaltanut sitä ostaa ettei vaan ala käymään munuaisten päälle.

Nappuloita syödään paketin ohjeen mukaan 20kg tarkoitettu maksimimäärä eli 8.8dl nappuloita päivässä osan nappuloista saatan korvata lihalla, mahalla, kanalla yms. Veikkaisin että Miki painaa tällähetkellä noin 16kg ja korkeutta on 51 ehkä en oo nyt lähiaikoina mitannut.

Päivittäisen ruuan lisäksi nakkia, kuivattuja liha- ja mahatikkuja, lihapullia, sydäntä, maksaa tms makupaloja kuluu reilusti mutta en oo nähnyt tarpeelliseksi vähentää koulutuspaloja mistään.

Silloin kun Miki vielä suostui syömään barf-ruokaa annoin sillä ruokaa 800g päivässä, vissiin kulutus on vaan niin kovaa. Mutta sinänsä ei siis suurta huolta koska koira jaksaa hyvin liikkua ja touhuta, mut luut ois kiva saada peittoon.

Sanna kirjoitti...

Toinen koira ja kilpailutilanne vois lisätä ruokahaluja, en kuulemma saa ottaa toista koiraa ;). Tosin ainakin tähän asti veljen pinseri neito on saanut rauhassa Mikin puolesta käydä syömässä hänen ruuat jos ei oo ollu herran mieleistä ruokaa esim. voissa pyöritetyt kananselät ja siivet.

Lotta K kirjoitti...

Heheh, mahtavaa. Tuohan on erittäin herrasmiesmäistä, antaa neitokaisten syödä vaan herkut :)

Meillä on Muusan kanssa hirvee nappularalli menossa, kun kokeilen uutta ja taas uutta. Penturuoasta luopumisen jälkeen ei oikein vieläkään tunnut löytyvän sitä mitä haluaisin.

Kirjoitan aiheesta Muusan blogiin lisää :)