tiistai 29. tammikuuta 2008

Sairastelua!

Mikillä on ollut aivan kamala ripuli, joka alkoi sunnuntai-maanantai välisenä yönä. En tiedä johtuuko ripuli syntymäpäivä luusta vai mistä. Takapäästä tulee ruskeaa vettä ja verta. Kyllä oli kamala lähteä maanatai aamuna töihin, kun tiesi että toisella on maha sekaisin. Koitin laittaa sanomalehtiä lattioille, mutta ei Miki enää osannut niille tehdä asioitaan. Olohuoneen oli pitänyt siistinä, mutta muuten oli koko kämppä seiniä myöten likainen, siinä se sitten meni siivotessa kämppää koko ilta ja koiraa ulkoiluttaessa. Töistäkin otin omaa lomaa 3tuntia.

Illalla ei enää ollut maha niin paha, joten annoin riisiä, jauhelihaa ja piimää eläinlääkärin ohjeen mukaan. Onneksi olin säästänyt kielenkietin vettä, kiitos Mirka vinkistä, sitä menikin hyvällä halulla. Ruokakin maistui illalla. Koira oli niin väsynyt puolilta öin kun itse mentiin nukkumaan ettei sitä saanut ulos. Yö saatiin nukkua rauhassa kaikki, mutta aamulla edelleen maha aivan löysällä, eikä taaskaan auttanut kun lähteä töihin. On se niin väärin, että lapsen sairastaessa saa töistä sairaslomaa, mutta koiruus pitää jättää yksin, vaikka toinen on vielä ihan lapsi =(

Mummo pääsee onneksi jo ennen kahta töistä niin pääsee Miki vähän aikaisemmin käymään ulkona, tänää kun ei voi töistä livistää. Iloa sairastelun keskelle... päästiin Mikin kanssa agilityn alkeiskurssilla, joten karsinnat sujuivat hyvin... ehkä emännän aktiivinen talkoourakin auttoi koska koirat olivat aika tasaväkisiä. Saa nähdä miten agility nyt sujuu reilun puolenvuoden tauon jälkeen... Tokoryhmäänkin päästää koeajalle. Toko ryhmästä on aika korkeat odotukset, tähtäimenä alokasluokka vuonna 2008/2009.

Vielä 1.5h ennekö pääsee lähtemään kotiin, tuskaisia minuutteja kun koira on yksin kotona.

6 kommenttia:

Weera kirjoitti...

Oijoij, Miki rukkaa! Meilläkin on ollut vatsa vähän sekaisin perjantaista lähtien. Ei noin pahana, mutta ei synttäriruoat ainakaan helpottanut tilannetta. Ali on kyllä ihan oma-alotteisesti ollut syömättä aamuruokiaan.

Mä oon muuten huomannut, että työnanatajan puolelta ei kyllä kamalasti ymmärrystä löydy koiranomistajaa kohtaan. Joskus olis ollu tarvetta yhdeksän-kymmenen tunnin työvuorolle ja kun olen sanonut, että ei kiitos, matkoista tulee vielä reilu tunti päälle, niin vähän on kyllä nyrpistetty nenää, että jahas. Kyllähän koira sen jaksaisi pidättää, mutta johonkin se rajakin on vedettävä.

Mirka kirjoitti...

Mihin pääsitte agilityyn?

Lotta K kirjoitti...

Kannattaa hakea apteekista attapektiä valmiiksi tuollaisiin ripuleihin. Tabletti vaikka lihapullan sisässä koiralle ja kyllä helpottaa. Kuuria jatketaan muutama päivä. Meillä on kaikki ripulit menneet tuolla ohi. Ja koiranhan maha on aina välillä sekaisin, siltä ei oikein voi välttyä, eli on hyvä jos kotoa löytyy ensiapu. Muusalla tuo on toiminut tosi hyvin, just jos tulee tollanen äkillinen "kohtaus". Eikä tarvii koiran turhaa kärvistellä ja tehdä häpeissään tarpeita sisälle, kun saa heti mahaa rauhoittavaa lääkettä :)

Lotta K kirjoitti...

Onnea agilitypaikasta :)

Sanna kirjoitti...

Mikin maha on parempi, eikä onneksi sotkua tullut kun yhtenä päivänä. Meillä on ollut canicuria apteekista ja se maistuu ihan tosta vaan, kun myös matolääkekapselit nekin menee palkintona jostain tempusta ;)

Kiitoksia onnitteluista! Me päästiin Mikin kanssa Ylöjärvenkoirakerhon agility-kurssille 1/3 karsiutui pois.

Weera kirjoitti...

Onks Mikin mamma vähän laiska päivittelemään... vai onko agi vieny mennessään.. uutisia ja kuvia ootellaan.