sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Ruokintaa...

Mieheni totesi tässä yhtenä päivänä että meidän perheessä koira syö parhaiten, ei niinkään tyytyväisenä tilanteeseen. Tämä kyllä pitää paikansa, vaikka ihmisillekin laitetaan ruuat itse eikä osteta kaupan valmisruokia, omia syömisiä ei vaan tuu tarkkailtua. Varmasti monessa muussakin perheessä, koira on se joka syö terveellisemmin, liikkuun säännöllisimmin ja on parhaimmassa kunnossa, niin myös meillä. Omat vaatteet käy pieniksi, lihakset on jossain... tosin oon ihan varma et ne on sielä jossain vakkakin piilossa.

Mikin turkki kiiltää, lihakset näkyy, liika kiloista ei oo tietoakaan. Jos me välillä ollaan hövelejä ruuan kanssa niin Miki rokeloimalla pitää huolen ettei yhtään liika kiloja pääse syntymään. Mikin ronkelointi pistää kyllä joskus sapettamaan. Koska syötän pääasiassa itsevalmistettuja ruokia koiralle, niin myös mieheni joutuu osallistumaan ruokien valmistukseen. Itsellemme emme jaksa kuoria porkkanoitaa ja hedelmiä, mutta kyllä vain, koiran soseiden loputtua käydään kaupasta hakemassa kasviksia ja kuoritaan porkkana, omenat yms ja soseutetaan Mikille, vaikka yömyöhällä omista yöunista tinkien. Mikille ei valmiit kasvisseokset tai valmiitateriat kelpaa. Miki palkitsee tämän kaiken vaivan näön joskus vaan haistamalla toiselta puolen huonetta ja kääntämällä meille mielenosoituksellisesti selkänsä ja menemällä nukkumaan. Tosin samaa ruokaa tarjotaan meidän perheessä sitten seuraavalla aterialla.

Sen lisäksi että pyrin kiinnittämään huomiota ravinnon laatuun, niin Mikin jokainen ateria punnitaan. Itselleni kyllä maistuu herkut eikä tietoakaan että niitä punnittaisiin tai määrää rajoitettaisiin. Barffinetistä käyn ostamassa koiran lihat ja lihaisat luut. Tälläviikolla kävin hakemassa 10kg astian kalkkunankauloja, sekä poroa (uutuus) kiitoksena tästä Miki ei suostunut edes koskemaan niihin. Lampaanmaha ja naudanmaha on meillä onneksi takuuvarmat tuotteet ja kun niitä laittaa sopivassa suhteessa mihinkä tahansa ateriaan niin hyvin maistuu.

Itsetehtyjen ruokien lisäksi pitäisi löytää, joku nappulamerkki esim. mökkeilyyn, kun mennään sähköttömälle saarimökille. Syötin ennen Mikille Nutronchoise holistic nappuloita, mutta viime keväänä Nutron saanti vaikeuksien johdosta ei niitä enää saanut meillä eläinkaupoista. Viimeksi koitin Mikille eukanuban nappuloita, mutta nämä ovat huonoja. Syötän niitä 25kg koiran annoksia eikä tämäkään tunnu olevan riittävä ruokamäärä ja jätösten määrä on mega. Nyt olisi etsinnässä hyvä ja monipuolinen sekä kohtuu hintainen nappula ruoka. Kokemuksia? Muusan sivuilla olikin joskus hyvä nappula vertailu.

4 kommenttia:

Lotta K kirjoitti...

Sekä Muusa että Ali syö tällä hetkellä Nutroa, hinta-laatu-suhde hyvä...

Lotta K kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sanna kirjoitti...

Meillä vaan ei saa Nutroa mistään 40km säteellä, et sen takia pitäs löytää joku toinen.

Weera kirjoitti...

Kuten ehkä oot lukenut meidän blogista niin meillä ongelmana painon putoaminen todella helposti. Syötän pätkissä Nutroa ja Royal Caninia. Jälkimmäisen avulla paino pysyy vähän paremmin. Lisäksi syötän paljon koirille tarkoitettua lihaa ja välillä ihmisten mahdollisimman rasvaista jauhelihaa (toki sitä menis sit paketti päivässä ja tulee kalliiksi)

Tällä hetkellä Ali on narttupinsun painossa ja ajattelin ostaa seuraavaksi jotain korkeaenergista nappulaa. Kerro heti jos löydät jonkun hyvän nappulan? Meil ei onneks olla nirsoja.