lauantai 24. heinäkuuta 2010

Haaveeksi jääneet agilitykisat


Nuka sai viikko sitten lenkillä vasemman etujalan yläanturaan haavan. Sunnuntaina käytiin se päivystksellisesti tikkaamaan, koska olikin isompi kuin olin lauantaina sitä sitoessani katsonut. Neiti oli hienosti eläinlääkärissä, mitä nyt hieman sitkeä ennenkö nukkui. Ensin laitetettiin pieni määrä nukutusainetta, mutta neiti sinnitteli hereillä, jolloin ainetta lisättiin, tämän jälkeen neiti hieman
rauhoittui jolloin nostin sen pöydälle, missä ell alkoi pesemään haavaa, mistä neiti vinkaisi, joten ei muuta kuin lisää nukutusainetta, jonka jälkeen pesu ei enää sattunut. Pesun jälkeen vuorossa oli ompeleminen, jolloin neiti taas vinkaisi, joten neljännen kerran pistettiin nukutusainetta, tämän jälkeen neiti nukkui niin että lopuksi pistettiin herätettä. Kahden tikin hinnaksi tuli 250€ ja tämä on koira jolla ei ole kuin jalostuskoiravakuutus... mut niinhän se menee, jos on vakuutus sitä ei tarvita, jos ei ole niin sitä sattuu ja tapahtuu.

Tassua on hoidettu kotona päivittäin suihkuttelemalla ja tekemällä uusisidos jalkaan. Lenkit on ollut hihnalenkkejä ja suurempia revittelyitä vältetty. Torstai iltana ompeleet sitten repsahtivat auki, joten eilen taas mentiin näyttämään tassua ell:lle (eri kuin sunnuntaina). Tälläkertaa siihen ei laitettu tikkejä, mutta haava on edelleen auki ja mielestäni eilen näytti valtavalta, mutta luotamme ell:n ammattitaitoon. Haava hoitona avohoito ja suihkuttelu.

Haavahoidosta tekee haastavan
1) Neiti ei tajua että jalassa on haava vaan haastaisi Mikiä leikkimään.
2) Nukalle kun laittaa kaulurin neiti jähmettyy ja alkaa läähättämän, ei syö, ei juo, ei liiku. Aivan toista kuin Miki joka kantaa jopa pyykit kuivumaan kaulurin kanssa. Emme ole raskineet pitää neidillä kauluria.
3) Molempia koiria kiinnostaa haava. Kun jalassa oli sidokset niin neiti repi niitä joskus yöllä, ei joka yö ja myös Miki osallistui tähän, koska Miki kakkasi vihreitä sidoksia. En ymmärrä miksei Nuka komenna Miki jättämään hänen jalkaansa rauhaan.

Nyt jalassa on ollut teipattuna ihmissukka, mutta tämäkään ei pysy vaikka päälle virittäisi koiratossun. Huomena neidin piti tehdä ensimmäinen agilitystartti pinsereiden sm:n mölliluokassa, mutta tämä jäi haaveeksi.

4 kommenttia:

Lotta K kirjoitti...

Voi harmitus!

Muusalla on kanssa ollut tassussa haava, joka on tikattu. Vaan eihän noi tikit meinaa pinserin kintuissa pysyä. Muusa oli pari kuukautta silloin saikulla tassunsa takia, kun haava ei vaan millään ottanut parantuakseen, välillä repesi tikit, välillä oli mätää jne.

Suosittelen vahvasti kauluria (vaikka se Nukaa ahdistaisi) ja koirien "eristämistä" eri huoneisiin, niin että toinen koira ei myöskään voi käydä nuoleskelemassa haavaa.

Tsemppiä sinne!

Petra kirjoitti...

Voi Nuppusta! Me käytiin toiseen kertaan klinikalla kun ontuminen alkoi taas, ja lisää piikkejä ja luuliian lisäksi löydös "rakenteellinen poikkeavuus" jonka takia herkästi voi onnahdella ilman selvää traumaa. On siis saanut Venni vietellä leppoisia kesälomia kävelymaastojen merkeissä. Ensi viikolla kuntoutuksessa siirrytään vaihe 3:n eli normaaliin liikuttamiseen ja toivotaan parasta.

Essi kirjoitti...

Harmillinen sattuma! :(

Kuulostaa ihan Okilta nuo nukahtamisvaikeudet eläinläkärillä!
Kun piti poistaa nuo maitohampit, niin jätkää ei meinannut saada untenmaille millään! :D

Unknown kirjoitti...

Mä rakastan koiria ja sun blogi on hyvä kiitti vaan Liisa Tukholmasta http://efecta.se