tiistai 21. heinäkuuta 2009

Pieni tarmon pesä

Pennun kanssa tapahtuu joka päivä jotain uutta, joten aina olis kirjoitettavaa, mutta aika ei tahdo riittää mihinkään, kun on kaks koiraa... Kotihommat jää totaalisesti tekemättä, kun käy koirien kanssa yksin ja yhdessä ulkona ja sosiaalistaa, "temppujakin" pitäis opettaa mutta missä kumman välissä, entä kuka siivoo, laittaa ruokaa, pesee pyykit, maalaa talon, tekee pihahommat jne...

Tänää koitin epätoivoisesti kerätä vadelmia pihasta koirien kanssa. Miki ei paljon viitsinyt puuhaan osallistua, Nuka kyllä Mikin edestä. Jouduin laittamaan Nukankin perään pitkän hihnan, kun takanaapurin villakoira oli pihalla ja räksytti, niin en halunnut ottaa riskiä et Nuka menee väärään pihaan. Ei oo varmaan vaikea kuvitella et mulla kulu aikaa ihan mukavasti, kun selvittelin koirien naruja yms. vadelmarasiakin kaatui kertaa kaks.

Eilen Nuka oli meijän mukana mun vanhemmilla ja tänää Nuka oli mun ultimatereeniessä. Neiti keräs kyllä kiitettävästi kaiken huomion. Kentällä oli paljon ihania ihmisiä, joilta sai herkkuja, leikkimistä ja rapsutuksia. Tyynesti ja aika rohkeasti neiti otti kaikki paitsi sen, kun laitoin sitä välillä häkkiin. Neidillä on tahtoa kahden koiran edestä eikä rohkeutta puutu, joten varmasti hyvä agilitykoira neidistä tulee.

Vajaan viikon aikana Nuka on ylittänyt koiraportin, itseasiassa heti ekana päivänä, sillä on ihan omanlainen hyppää ja kiipeä taktiikka. Miki ei siis tule portin yli vaikka pääsisi, sen yli suht helposti hyppäämällä. Nuka on myös saanut oven auki hyppimällä, kun jäi sisälle yksin, onneksi oli sisäovi. Miki ei ole tätäkään koskaan tehnyt. Tänää Nuka hyppi yksin ollessaan olkkarin ulko-ovea vasten ja rikkoi sekä hypimällä että syömällä sälehkaihtimet eikä todella ollut yksin kuin sen aikaa ettei enää huutanut. Nuka myös pissasi yksin ollessaan meidän sohvalle!!! Mä, kun luulin ettei koira pissaa nukkumapaikalleen, on kai turha mainita, ettei Miki ole tehnyt mitään näistä koskaan. Nuka ei ole vielä sisäsiisti ja tuntuu et kakat tulee enemmänkin sisällä kuin ulos, mutta eihän neidillä ei vielä paljoa ikääkään.

Nyt neiti jo tunnistaa oman nimensä, tosin myös Miki nimi käy, koska silloinkin voi tulla namia. Nimensä lisäksi neiti osaa tule sanan ja istu sanan. Tänää koitin hieman kontaktinotto harjoitusta ja aika nopeasti neiti tajus mistä on kyse.

Eilen meillä kävi kotona ihana 11-viikkoinen cokkerinpentu Lyyli leikkimässä, joten tapahtumia on riittänyt. Laitan kuvia huomena josko kone toimis paremmin. On se vaan niin ihanaa touhuta pennun kanssa. Mukavasti oppii itse lisää, pennun ollessa niin erilainen kun Miki pentuna.

4 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Onnittelut perheenlisäyksen johdosta! Meillä nyt sitten kuitenkin on täällä enää nuo kolme isoa roikaletta... Soikkelsson-pentukin lähti maailmalle.

Cyrax kirjoitti...

Meillä oli Anin kanssa vähän sama vika tuon sohvan kanssa. Kaks kertaa se päästi sohvalle pissat :/
Kyllä sitten ketutti ja nyt koirat on opettetu olemaan kaukana sohvista :D

Essi kirjoitti...

Ilmeisesti Nukassakin on akrobaatin vikaa kuten Okissakin.
Täällä on jouduttu luopumaan aitavirityksistä muutama viikko sitten kokonaan :D

Ninsku kirjoitti...

Iiiihana pikkunen hirviötär! :D