sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Siedätyshoitoa...

Miki kävi eilen Hyvinkäällä Snautsereiden ja pinsereiden erikoisnäyttelyssä pyörähtämässä. Sisätilat on meille/Mikille aina hankalampia. Tälläkertaa olin edelliskerrasta viisastunut ja otin mukaan häkin, jossa Miki tykkää olla kotonakin. Tälläkään kertaa en itse esittänyt Mikiä.


Miki meinas laittaa ranttaliksi ennen kehään menoa, mutta kiitos taitavan esittäjän, siitä tulikin vain siedätyshoitoa koiralle. Miki yritti kaikin keinoin sanoa ettei hänen arvolleensa sovi, että joku vieras häntä käskyttää ja vaatii pysymään paikoillaan. Olisittepa nähnyt ilmeen sen seisoessa kehässä. Taitavan esittäjän ansiosta koiran käytös oli kiitettävää vaikka se mulkoilikin esittäjäänsä, tuomarikin olisi ollut kivempi kaveri. Tämä tuomari yritti saada koiran innostumaan ja avoimemmaksi mutta Miki suoranaisesti haistatteli. Edes mun ja Jounin hyppely kehänlaidalla ei auttanut asiaa.

Näyttelyssä myös Mikin sisarukset laittoivat kehässä "parastaan" ja päättivät lopettaa yhteistyön tuomarin kanssa, tosin muiden ilme ei ollut yhtä murhaava. Ulkonäöllä Miki olisi kuulemma voittanut luokkansa, mutta erinomaiseen arvosanaan olisi tarvittu avoimempi käyttäytyminen. Kuitenkin olen tyytyväinen kokemuksesta.

"Komea nuorukainen, joka tarvitsee lisää itseluottamusta. Hyvät mittasuhteet ja ylälinja. Hyvä urosmainen pää, ei esitä korviaan. Tummat silmät, oikea purenta. Hyvä kaula ja säkä. Hieman löysää kaulanahkaa (johtuen esitystavasta toim. huom) Hyvä rungon syvyys. Tasapainoiset kulmat. Hyvä luusto ja käpälät. Hyvä häntä. Hyvät tehokkaat liikkeet, kantaa itsensä hyvin liikkeessä. Käsiteltävissä, mutta selvästi peloissaan ja uroksen itsevarmuus puuttuu esiintymisestä. Tyypiltään erinomainen koira, jonka käytös määrää palkintosijan." (EH)

1 kommentti:

Ninsku kirjoitti...

En tunnistanu teitä tieteskään! Melko samanlaiset panikointi-arvostelut molemmille. :p