sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Kastraatio

Oon tässä miettinyt ja myös saanut vinkin että koiraa voisi rauhoittaa kastraatio. Tuntuu että koira on vielä niin nuori ettei ole kerinnyt ulkomuodollisesti kehittyä, jossain taka-alalla on ajatus että näyttelyissäkin olis kiva käyttää koira ennen mahdollista kastraatiota, kastraation vaikutuksista ei kukaan pysty etukäteen tietämään. Paljon oon yrittänyt lukea erilaisia keskusteluja kastraatiosta. Oon myöskin miettinyt, mikä olisi koiran käytöksessä hormonien vaikutusta, mikä on luonne ominaisuus.

Epätoivoa pisnkun kanssa...

2 kommenttia:

Lotta K kirjoitti...

Hei, sulla on nuori hieno uroskoira. Älä nyt vielä vaivu epätoivoon. Kyllä se siitä tasoittuu... Itse odottaisin uroksen kanssa ainakin noin kahden vuoden ikään saakka, ennen kun tekisin lopullisen päätöksen. On kastraatiossa toki paljon hyviä puolia, toisaalta kannattako siihen uroksen kohdalla ryhtyä, jos ei ole vielä ihan varmaa millainen uroksesta lopulta tulee...

Mirka kirjoitti...

Meillä ei ainakaan Ronin käytös ole muuttunut suuntaan eikä toiseen (vielä ainakaan, leikkauksesta 2kk). Roni tosin ei ollut mikään tyttöjen hajujen perässä juoksentelija ennen leikkaustakaan ja leikkautinkin sen lähinnä siksi, ettei tarvitsisi Irkkua/Ronia laittaa hoitoon juoksujen ajaksi. Näin meillä.