sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Ongelmana ylitsepursuava pilsneri ilo

Meillä oli pitkästä aikaa vieraita kaksi kaveri pariskuntaa eilen kylässä. Miki oli portin takana niin kauan kuin vieraat olivat asettuneet. Vieraat tulivat meille pitkälle illalliselle ja iltaa istuun.
Miki otti vieraat ylitepursuavalla ilolla vastaan. Ruokailun ajan Mikiä sai olla vähän väliä komentamassa pois pöydän alta, sillä pilsneri tuli ja pisti päänsä vuoronperään jokaisen syliin ja kuskasi leluja vieraille. Tutulla porukalla pysyy omissa oloissaan tai ainakin pois pöydän alta, eikä yleensä ole kovin perso ruualle. Koska meillä on keittiö, ruokailuhuone, olohuone ja takkahuone avointatilaa niin Mikiä ei ole opetettu ettei "keittiöön" saisi mennä, käytännössä tämä tarkottaisi että koira olisi erikerroksessa makuuhuoneessa portin takana.

Vieraiden istuessa sohvalla pilsneri kiipesi samalle sohvalle 4 ihmisen kanssa ja aloitti pusutus operaation. Muutenkin Miki oli vieraiden jaloissa, meni heidän viereensä sohvalle ja pani pääbn heidän syliinsä tai sitten käperty vieraiden jalkoihin nukkumaan. Aina tilaisuuden tullen kiipesi/hyppäsi syliin pusuttamaan tai kantoi leluja. Useamman kerran jouduttiin pyytämään koiraa välillä alas sohvalta ja omalle paikalle nukkumaan. Koira varmaan yritti kertoa vieraille että ei ole saanut tarpeeksi rapsutuksia, kun ihmiset vain siivosivat ja laittoivat ruokaa kokopäivän. Vissiin koira yritti myös viestittää että ruokatarjoilu on ollut heikkoa tai ei ainakaan herran mieleistä ruokaa. Usein Miki aikansa touhottaa ja vetäytyy sitten omiin oloihinsa/ omaan huoneeseensa nukkumaan. Me olimme jo kertoneet vieraillemme ettei meidän koira ole mikään seuraherra, ettei Miki yleensä vieraista niin välitä vaan on perhekeskeisempi, joo niin varmaan...
Vierailun jälkeen miedän vierailla oli hyvin pestyt korvat, kädet, kellot, sukat jne.

Ei kommentteja: