tiistai 18. marraskuuta 2008

Lenkkeilyä

Tänää kävin pitkällä päivälenkillä ihanassa ilmassa Mikin kanssa, koska mulla oli vapaa päivä. Lenkki ei alkanut lupaavasti sillä tapani mukaan päästin koiran vapaaksi heti sisältä, tarkoituksena oli mennä takametsän läpi isompaan metsään. Hiekkatielle Miki kerkesin ennen mua ja sieltä alkoi kuulua rähinää. Tiellä keski-ikäinen mies ulkoilutti koiraansa jota Miki oli mennyt katsomaan. Huusin Mikin sieltä pois ja se tulikin hienosti eikä Miki ollut suinkaa koirista se joka rähisi. Otin Mikin hihnaan eikä se suonut ajatustakaan vastaan tulevalle rähisevälle koiralle, joten taas pisteet Mikille ja lokakuussa käydylle koulutukselle.

Kun olimme ohittaneet heidät ja pääsin uudelleen metsään koira vapaaksi. Ei voinut kun hymyillä katsellessani koiraa ja sen iloa. Onneksi oli maajäässä niin ei oltu aivan kurassa. Kun oltiin tunti tarvottu metsässä niin palasimme ihmisten ilmoille. Miki oli mulla hihnassa kun menimme asfalttitietä. Mies oli hakemassa kahta pientä lastansa päiväkodista, ensin he menivät meidän edellä, sitten ohitimme isän ja tyttären. Isä siinä kehumaan koiraa tytölleen, sitten Miki jäi ojan penkalle haisteleen, jolloi mies intoutui kysymään koiran rotua, kun on oudomman näköinen koira, siihen minä että pinseri. Tämän jälkeen hän sitten ihasteli kuinka ihanan rauhallinen koira mulla on. Joo tosiaan pinseri rauhallinen!!!
Tähän taitaa olla monta selitystä
1) Miki osaa kävellä todalla hienosti hihnassa
2) Mikiä ei kiinnosta vieraat ihmiset
3) Meillä päin on juoksuisia narttuja joten tuoksut kiinnostavat koiraa ihan kympillä
4) Oltiin oltu tunti juoksemassa metsässä

Lenkin lopuksi kun oltiin jo lähes koti pihassa törmättiin naapurin lapsiin. Miki tykkää naapurin pojasta ja tunne on molemmnin puolinen, monesti Mikin häntä alkaa vipattaan kun se kuulee naapurin pojan äänen. Tänää Miki päätti mennä kahdelle tassulle naapurin poikaa 5v vastan ja antaa sille pusun. Tämän Miki teki myös toisen naapurin pojalle. Miki myös intoutui näyttämään temppujaan pojille mm. haki poikien piilottamia hanskoja ja kantoi niitä mulle.

Kumpa jokaisen vapaa päivän voisi viettää tälläin. Nyt nukkumaan, huomena pitäs mennä pitkästä aikaa tokoilemaan, kauhulla odotan mitä siitä tulee. Hieman myös haaveilen että otan Mikin aamupäivästä ratsastuslenkille mukaan.

Ei kommentteja: