maanantai 9. kesäkuuta 2008

"4-pallinen testosteroni pesä"

Olin ilmoittanut Mikin pinsereiden erikoisnäyttelyyn Lohjalle 8.6. sunnuntaina. Lauantaina mentiin Lohjansaareen Nelsonin luo kyläileen. Mökiltä näyttelyy tuli matkaa vain reilu 10km. Mikin kanssa oltiin käyty näyttelyitä varten koulutuksissa, jotka ei todellakaan olleet menneet hyvin, mistä syystä olin aivan paniikissa. Näyttelyy ilmoitin Mikin, koska pinsereiden matchshow oli sujunut hyvin. No ilmoitin kasvattajalle etten näytä Mikiä sunnuntaina, joten hän puhui Mikin isän omistaja näyttämään Mikin. Saanakin hieman empi Mikin näyttämistä, koska Miki selvästi arsti kun sitä koskettiin niskaan. Saana myös totesi että koiramme on sellainen 4-pallinen testosteroni uros, koska namit keitetty kieli ja kuivattu naudanmaha tai mikään ei kiinnnostanut, kun tuuli toi jostai ihania tuoksuja.

Mikin luoksassa oli vain kaksi koiraa Miki ja Nelson, joten toinen olisi ainakin kakkonen ettei kovin huonosti voisi mennä. Miki sai vaaleanpunaisen nauhan, mikä oli paras mahdollinen, Nelson sai harmaan nauhan värivirheen vuoksi, joten Miki sai vielä punaisenkin nauhan eli luokan voittajan. Nelson sai arvostelun, joka oli tosi hyvä lukuunottamatta värivirhettä. Mä kaipailin Mikin arvostelua, tämä oli sii toiseksi tärkein asia näyttelyssä, tärkeimpänä pidin sitä että koira käyttäytyy asiallisesti. Koska Miki oli luokkavoittaja en saanut vielä arvostelua, mikä pettymys.

Seuraavaksi mulle neuvottiin, että Miki menisi paras uros kehään, ei voi olla totta meijän koiruus!!! Me ei siis vielä päästykään kotiin. Kun näyttely oli edennyt niin pitkälle Saana vei Mikin paras uroskehään, josta tuli voitto, uskomatonta. Tässä vaiheessa koiralla oli kaks punaista ja yks vaaleanpunainen nauha, enkä vieläkään tiennyt mitä tuomari oli koirasta sanonut. Sitten mulle kiikutettiin valkosinistä ruusuketta ja sellaista lappusta, jossa luki sertifikaatti. Tässä vaiheessa mä olin sekaisin sekä onnesta että kaikesta muusta kun en ihan ymmärtänyt mitä mikäkin tarkoitti. No joka tapauksessa me ei lähdetty vieläkään kotiin.

Näyttelyn päätteeksi Miki kisasi paras juniorikisassa ja paras koira kisassa joista molemmista tuli vastakkaisen sukupuolen paras. Kasvattajaluokkaankin Miki vietiin, sielä Mikin kasvattaja voitti. Mä en tiedä nättely termeillä mikä Mikelson on mutta mulle se on maailman paras koira.

Tuomarinn kommentit olivat: Erinomaisen tyyppinen, hyvin kaunislinjainen neliömäinen maskuliininen uros. Kaunis pää, pyöreähköt silmät, hyvä purenta, korvat ok, kaunis ylälinja, ikäisekseen erinomainen eturinta ja runko, hyvät kulmaukset,, tiiviit käpälät. Loisto häntä. Kauniit maatavoittavat sivuliikkeet, turhan leveät edestä, kaunis väri, erinomainen luonne.

Ensimmäinen kehä esiintyminen

"Kokenut" poseeraaja
Väliajat otettiin rennosti Nelsonin kanssa
Kasvattaja kehä

Vasemmalla Miki VSP ja oikealla ROP
Muokattu: kävin katsomassa pinsereiden sivulta SPPK:n erikoisnäyttelyn tuloksia ja jos oikein ymmärsin niin Mikin litania sunnuntailta on: ERI 1 PU-1 VSP SERT VSP-JUN

8 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Erinomaista Miki! Tulin tänne katsomaan mitä tuomari oli susta sanellut. Onnittelut sertistä, harmi vaan ettei se oo mitään mitä vois syödä...eikä luultavasti kovin aromaattinen. Sun täytyy nautiskella siitä ihan vaan muuten, vaikka tekemällä vaikutusta tyttöihin. Toivottavasti Hunksitkin tajuaa pyytää tuollaisen komistuksen riveihinsä.

Paula

Weera kirjoitti...

Ei oo tosi! Tosi hienoa, onneksi olkoon!!! Alilta veikalle hirveästi nuolaisuja!

Weera kirjoitti...

.. Paras kohta toi: "Loisto häntä"...

Saana kirjoitti...

ONNITTELUT VIELÄ KERRAN HIENOSTA MENESTYKSESTÄ!

Miki jaksoi käyttäytyä todella kauniisti, samoin omistaja :D Taisin olla vielä enemmän sekaisin omasta ensimmäisestä näyttelystä, mutta onneksi kehän laidalla oli tuttuja, jotka kertoivat mitä milloinkin pitää tehdä.

Nyt sitten vaan katsomaan seuraavia koitoksia. Ainakin syksyllä on Nokialla näyttely, pikku vinkki :) Ja tietenkin sitten kakkos Erkkari.

Weera kirjoitti...

Ja vielä, että Mikin väri on kyllä tosi upea, tasainen ja turkki kiiltää.

Miten muuten saat Mikin seisomaan takajalat noinkin takana? Vai onko se sille ihan luonnollinen seisoma-asento? Ali seisoo "normaalisti" jalat paljon enempi alla, lähempänä etujalkoja. Silloin koko koira näyttää jotenkin ahtaalta, eikä ollenkaan noin hyvältä.

Mirka kirjoitti...

Onnea Mikille!!! WAUDE!

Sanna kirjoitti...

Miki kiittää onnitteluista!
Saana osaa sanoa vinkkejä Miki seisottamiseen. Kiitokset että sait koiran näyttämään noin upealta! Miki kyllä seisoo normaalistikin jalat aika takana, varsinkin kun tähyilee johonkin.

Miki lähtee näyttelyihin mihin saan sille oman esittäjän isän puolelta, vinkki-vinkki

Mirka kirjoitti...

Meidän blogissa on teille tunnustus.